Zinspiratiefestival

Met het Zinspiratiefestival vieren we het 15-jarig bestaan van Geloven in Spangen.

Vier je mee?

Geloven in Spangen bestaat 15 jaar! De tijd vliegt. Wat is er veel gebeurd, gedaan, en geleerd! We zijn dankbaar voor wat we in de afgelopen jaren mochten betekenen in de wijk Spangen. Een goed moment om terug te kijken, stil te staan, verhalen te delen. En tegelijkertijd een moment om geleerde lessen door te geven en vooruit te kijken.

We nodigen u en jou van harte uit om hierbij te zijn en met ons mee te vieren! Om 9.30 uur is de inloop met koffie en thee en om 10.00 uur begint het Zinspiratiefestival.

Het programma vindt plaats in de Prinses Margrietschool (Spaanseweg 40, Rotterdam). Tijdens de workshops in de middag gebruiken we ook andere locaties in Spangen.

Een gevarieerd programma

Het Zinspiratiefestival begint met een bijdrage van Nico van Splunter (pastor in Spangen) over het thema ‘Kleine kerken hebben grote mogelijkheden’. Hierna neemt prof. dr. Benno van den Toren (hoogleraar interculturele theologie, PThU Groningen) ons mee in zijn bijdrage over hoe traditionele kerken kunnen leren van pioniersplekken. Hierna vertellen drie wijkpartners in een korte pitch over wat zij doen en hoe zij samenwerken met Geloven in Spangen.

Om 12.30 uur genieten we van een heerlijke Spangense lunch. Na deze lunch begint om 13.15 uur het middagprogramma met diverse workshops. Om 14.30 uur is er een korte afsluitende viering met de band van Geloven van Spangen en om 15.15 uur sluiten we het Zinspiratiefestival af met een netwerkborrel.

Workshops in de middag


Wandel door de wijk

Wandel door het veelkleurige en prachtige Spangen. Onderweg vertellen onze gidsen jou de verhalen die achter de stenen, bomen en deuren schuilen. Dit zijn veelzijdige, moeilijke en vaak hoopvolle verhalen – als je de hoop ziet.

Proef Spangen
Het is een kunst om elke week twee keer een maaltijd voor 30 wijkbewoners neer te zetten. Hoe pakken ze dit aan? Waarom houden we wijkdiners? En wat hebben we geleerd in de afgelopen jaren? Onze keukenprinsessen staan elke week te schitteren bij de wijkdiners en vertellen hierover in wijkcafé Tussen Hemel & Aarde.

Samen met de school
In de afgelopen jaren hebben we veel samengewerkt met diverse scholen in bijv. huiswerkbegeleiding, adventsvieringen, een speurtocht door de wijk en nog veel meer. Onze kersverse missionair kinderwerker en de directrice van één van de basisscholen uit de wijk nemen je bij deze workshop mee in de ervaringen en lessen die we in Spangen geleerd hebben.

Economisch pionieren
Het werk van Geloven in Spangen kost geld. We zijn voor een belangrijk deel afhankelijk van externe financiering. Het is een uitdaging om hier goed mee om te gaan. Inspelen op kansen, wijze keuzes maken, economisch pionieren. De penningmeester en fondsenwerver van Geloven in Spangen nemen u mee in hoe zij dit doen en wat ze geleerd hebben.

Geloofsverdieping
Hoe verhouden laagdrempeligheid, een korte preek en geloofsverdieping zich tot elkaar? Wat is eigenlijk geloofsverdieping? Boeken lezen of is er meer. En hoe doe je dat dan? Onze ouderlingen nemen u mee in hoe we vormgeven aan geloofsverdieping in vieringen, huisgroepen en verdiepingsavonden.

Steunen

Wilt u Geloven in Spangen ondersteunen? Maak uw gift over naar IBAN: NL32 INGB 0000 160755 t.n.v. Geloven in Spangen. Zo helpt u ons om van betekenis te blijven voor Spangen. Kijk hier voor meer informatie!

Tags