Ik ben nieuw

Dé plek om te beginnen als je nieuw bent bij Geloven dichtbij of één van onze kerkplekken. Ontdek wat we doen, waarom en leer ons kennen.

Welkom! Goed dat je er bent. We stellen onszelf kort voor: wij brengen geloven dichtbij. We zoeken naar manieren, woorden en wegen om ‘geloven’ – in de breedste en diepste zin van het woord – dichterbij te brengen. Dichterbij mensen, dichterbij de wereld van alledag, dichterbij jouw vragen, verhaal en verlangen.

Verlangen wijst je de weg

We geloven in de kracht van verlangen, in meegaan waar de energie zit. Wat je wilt en wat je gelooft, zegt veel over wie je bent. Bij Geloven dichtbij proberen we goede verlangens aan te wakkeren en te versterken, omdat we graag het goede aandacht geven, zodat het mag groeien. Tegelijkertijd opent verlangen ook een nieuwe wereld, een mogelijke situatie. Ga je mee op weg?

Wat doet Geloven dichtbij?

Geloven dichtbij is een netwerk dat gelooft op postcodegebied. Loopafstand. Je moet wandelend aan kunnen haken – met de kinderwagen of de rollator – bij onze activiteiten en vieringen. Dit is kwetsbaar, maar tegelijkertijd essentieel. Een regiofunctie is voor ons niet weggelegd, maar lokaal gedijen we goed. Ben je benieuwd hoe dat in de praktijk werkt? Bezoek één van onze activiteiten of kom een keer naar de zondagse viering.