Doop

Wil je jezelf of jouw kind(eren) laten dopen? Vraag een gesprek aan met pastor Martijn.

Dopen is een bijzondere gebeurtenis. Door middel van de doop geef je aan dat je jezelf of je kind deel wilt laten uitmaken van de christelijke gemeenschap. Daarnaast kan de doop een teken van dankbaarheid zijn voor de geboorte van een kind, een teken van belofte om je kind op te voeden volgens de christelijke geloofstraditie en/of als teken van Gods trouw aan de mensen. 

Wil je jezelf of jouw kind(eren) laten dopen? Vraag een gesprek aan met pastor Martijn.

Hoe werkt dopen?

Een doopdienst vindt in bij Geloven in Spangen plaats op zondagmorgen tijdens de kerkdienst. Zo wordt zichtbaar dat de dopeling er niet alleen voorstaat, maar deel uitmaakt van de gemeenschap van mensen die geloven in God en Jezus. Om jezelf of je kind te laten dopen kun je direct contact opnemen met onze pastor. Wil je meer weten over de doop of heb je een andere vraag? Mail dan naar info@geloveninspangen.nl voor hulp en advies. 

De betekenis van dopen

Dopen gebeurt altijd met water als symbool voor de hoogte- en dieptepunten in een mensenleven. Als mens kun je opbloeien, maar ook kopje onder gaan in het leven. Of het nu goed of mis gaat,  God is er voor je. Soms wordt er zalf op het voorhoofd van de dopeling aangebracht als teken van Gods nabijheid en inspiratie of zout op de tong, dat nooit zijn kracht verliest. Dooprituelen kunnen per kerk verschillen.