Maak kennis met het Spangenhuis

Midden in de levendige, diverse wijk Spangen en op steenworp afstand van metrostation Marconiplein, staat ons pand Tussen Hemel & Aarde. Daar is ook onze woongemeenschap: het Spangenhuis.

Wonen met een missie

In 2015 zijn we gestart met het project Wonen met een missie waarin we jongeren vragen om lid te worden van de geloofsgemeenschap van Geloven in Spangen en hen uitdagen om zich in te zetten voor de wijk. Het Spangenhuis is een plek waar jongeren wonen die iets willen betekenen voor Geloven in Spangen en de buurt waarin ze wonen.

Dit prachtige initiatief is opgestart in samenwerking met Woonstad Rotterdam. De bewoners zijn stagiaires, christelijke studenten en werkende jongeren. Ze delen een woning waarin ze allemaal hun eigen kamer hebben. Ze zetten zich in voor het welzijn van de buurt door er te wonen, gastvrij te zijn en hun leven te delen met anderen. Ook ondersteunen ze door bijvoorbeeld buurtbarbecues te organiseren of door mee te helpen bij andere activiteiten.

Wil je meer weten over het Spangenhuis?

Wil je meer weten over wat de studenten betekenen voor de wijk? Of denk je zelf na over hoe jij je kunt inzetten voor de plek waar je woont? Neem dan contact met ons op: we denken graag met je mee!