Wie wij zijn

Wat is Geloven dichtbij?

Geloven dichtbij is een nieuw én vernieuwend initiatief om bestaande en nieuwe kerkplekken te verbinden, toe te rusten en uit te dagen om samen goed nieuws te ontdekken, te oefenen en te delen. Dit doen we dichtbij – op een manier die past bij gelovigen, zoekers, twijfelaars en alles daartussenin. Soms worden ze ‘tijdgenoten’ genoemd. Dat vinden we prima: samen met tijdgenoten zoeken we naar nieuws dat goed is in ons leven, nieuws dat gedeeld mag worden op verschillende plekken, momenten en manieren.

Geloven dichtbij verandert je leven

We geloven dat het goede nieuws van Jezus – dat God liefdevol betrokken is op deze wereld en zichzelf geeft uit en in liefde – mensen, levens en zelfs een wijk in beweging kan zetten. We ervaren zelf dagelijks dat als dit geloof dichtbij komt – bij anderen en bij jezelf – dat levens veranderen. Het leven van de mensen met wie we in contact zijn in Spangen, BoTu en Mathenesse verandert, maar als deze verhalen verder raken, gebeurt daar ook iets.

Daarom beginnen we met Geloven dichtbij: het is een hoopvolle poging om de geleerde lessen en ervaringen in het pionieren in Spangen, Bospolder-Tussendijken en Mathenesse te vertalen naar andere plekken en gemeenschappen. Hierbij zien we ook kansen om samen met bestaande kerken op te trekken om iets van hun ‘investeren’ in pionieren terug te geven.