Advent: uitzien naar God die dichtbij komt

Ontdek de diepste betekenis van Kerst voor jou: laat je voorbereiden in deze tijd van Advent.
Advent 2023 - Geloven dichtbij

In deze weken van Advent leven we toe naar Kerst, het moment waarop God zich op een nieuwe manier verbindt aan mensen, aan deze wereld. We kijken vol verwachting uit, verlangend naar een betere wereld. En dat uitzien doen we middenin de échte wereld, met alles wat ons daarin beroert, beangstigt en vreugde geeft.

Advent bereidt ons voor op Kerst

Kerst is het feest van licht en warmte, van cadeaus, familiediners en delen. De ‘kerstgedachte’ is welbekend. De vraag is of we dit jaar wel Kerst kunnen vieren: kun je het in de wereld van vandaag wel hebben over hoop, liefde en vrede? Slaat dat nog wel ergens op?

Advent helpt ons daarbij. Het drukt ons dicht op de feiten, dicht op alles wat krom, scheef, vies, onrechtvaardig of ronduit slecht en boosaardig is. Het roept op het scherpst van de snede, in de diepste donkerheid om licht. Het is aan God om te antwoorden.

In kleine stappen op weg naar Kerst

Met onze digitale adventskalender krijg je elke dag een moment van inspiratie: een tekst, een lied, een vraag, een gedachte, een creatieve opdracht. En we hebben dit jaar ook een speciale pagina met alles over Advent en Kerst om je te inspireren. Daar vind je ook allerlei activiteiten rond Kerst in Spangen, Bospolder-Tussendijken en Mathenesse.

Tags