Initiatief Geloven in Spangen

Geloven in Spangen is een jonge, multiculturele, betrokken kerk in Spangen. Wij willen, geïnspireerd door Gods liefde voor ieder mens, een positieve bijdrage leveren aan het wonen en leven van de mensen in de wijk Spangen. Zo willen wij een kerk zijn op een manier die aansluit bij de wijk Spangen, een stadswijk die jarenlang bekend stond als het ‘afvoerputje’ van Rotterdam en waar verschillende culturen op de vierkante kilometer met elkaar samenleven.

Over de kip en de vos

Over de kip en de vos

In deze viering over 'Anders leven' in de veertigdagentijd is het thema 'Over de kip en de vos'. Ook vieren we de Maaltijd van de Heer (het Heilig Avondmaal). Welkom!
aswoensdag 2024 banner

Mensen zonder maskers (Aswoensdag)

In de viering van Aswoensdag (14 februari) markeren we het begin van de 40dagentijd. In deze viering kun je ook een askruisje ontvangen. Het thema is 'Mensen zonder maskers'. Welkom!
abraham hoe geloven begint

Abraham – Gaat God te ver?

Deze viering spreekt ds. Arjan Markus (Pelgrimvaderskerk) over hoe ver God gaat in het onderzoeken van het vertrouwen van Abraham. Is God niet te ver gegaan? En hoe zit dat bij ons, gaat God bij ons ook ver, te ver?
abraham hoe geloven begint

Abraham – Hoe is jouw band met God?

Deze zondag lezen we een verhaal over een bijzondere ontmoeting van Abram met God en ontdekken wat we kunnen (af)leren in onze band met God.
abraham hoe geloven begint

Stichters van vrede (bevestiging ambtsdragers)

In deze speciale viering worden nieuwe ambtsdragers bevestigd en reizen we verder met Abraham, die door een bijzondere keuze een vredestichter wordt. In de viering gaan we aan de slag met die vraag: hoe worden wij stichters van vrede? Welkom!
abraham hoe geloven begint

Abraham – Hoe geloven begint

In deze Doe-viering beginnen we aan een boeiende serie verhalen: we reizen mee met Abraham, die vader van alle gelovigen genoemd wordt. Wat leren we van zijn verhaal, zijn reis, zijn geloof – en zijn fouten? Ontdek het in de viering.
opnieuw beginnen

Opnieuw beginnen

In deze eerste viering van 2024 gaan we op reis met de wijzen, op weg naar een nieuw begin. Waar zou opnieuw willen beginnen?
Hoe word je een beter mens in 2024?

Hoe word je een beter mens in 2024?

In de viering op Oudejaarsdag kijken we vooruit en ontmoeten we na het verhaal van Kerst twee oude mensen die ons leren hoe we een beter mens worden in 2024.
advent in stilte

Advent in stilte

Deze derde Adventszondag is het thema van de viering 'Advent in stilte' en denkt Arte Havenaar met ons na over de stilte in het verhaal van Zacharias.