Over de kerk

In een kerk vieren we dat Jezus leeft en leren wat dit betekent voor ons dagelijkse leven. Dit is het brandpunt en hart van de kerk.

Wat is een kerk?

Een kerk vieren we dat Jezus leeft en leren wat dit betekent voor ons dagelijkse leven. Dit is het brandpunt en hart van elke kerk.

De kerk is de plek waar mensen op vele verschillende manieren God ontmoeten. Het is ook de plek waar we bemoediging en inspiratie ontvangen. Tegelijkertijd is het ook de plek waar we uitgedaagd, toegerust én uitgezonden worden om getuigen van Christus te zijn, om anderen (in de wijk) te ontmoeten en hen te dienen met de gaven die ons gegeven zijn.

Wat moet je doen in een kerk?

Iedereen is welkom in de kerk, ongeacht je afkomst, politieke voorkeur, opleiding, gender, culturele of etnische achtergrond. En bij Geloven in Spangen mag je meedoen op jouw eigen tempo en manier.

Dit schept tegelijkertijd een verantwoordelijkheid: deze ruimte bieden we namelijk voor iedereen. Dat betekent dat we samen zoeken naar goede manieren zijn om kerk te zijn in Spangen.

Hoe weet je of de kerk bij jou past?

Dat is een goede vraag. De kerk werkt niet als een schoen die je aandoet en die dan wel of niet lekker zit. Het werkt misschien meer als een veter: de kerk die jouw leven aantrekt en in een goede vorm houdt. In de kerk zul je in sommige opzichten helemaal op je plek zitten, maar soms ook niet. De perfecte kerk bestaat helaas niet. 

Geloven in Spangen als kerk

Geloven in Spangen is een jonge, veelzijdige, multiculturele, dynamische kerk in de context van de wijk Spangen. Wie wij zijn, beïnvloedt hoe wij vieren. Als kerk maken we deel uit van Gods missie om in Jezus de wereld heel te maken. In deze missie horen wij een ritmische beweging van ‘gathering’ en ‘scattering’: één van de gevolgen van deelnemen in en aan de vieringen (‘gathered’) – in aanbidding en gemeenschap, in bidden en preken, in brood en wijn – is om gevormd en toegerust te worden om Gods verspreide (‘scattered’) kerk te zijn op de vele plekken waar we volgeling van Jezus zijn. Nu de clusters Samen en Hulp onder verantwoordelijkheid van stichting Geloven in de Wijk vallen, willen we extra aandacht besteden aan het toerusten van gemeenteleden om dienstbaar te zijn en het Evangelie te delen in hun eigen omgeving.