Als de hemel de aarde raakt

Geloven in Spangen is een kerk met een missie in de veelkleurige wijk Spangen. We willen in het alledaagse leven van de Spangenaren verschil maken. Het is een nieuwe manier van kerkzijn waarin de hemel de aarde raakt. Voor u ligt het jaarverslag van 2018, waarin we u laten zien hoe we als kerk én organisatie hieraan werken.

Geloven in Spangen is een kerk met een missie in de veelkleurige wijk Spangen. We willen in het alledaagse leven van de Spangenaren verschil maken. Het is een nieuwe manier van kerkzijn waarin de hemel de aarde raakt. Voor u ligt het jaarverslag van 2018, waarin we u laten zien hoe we als kerk én organisatie hieraan werken.

Wat is verduurzaming?

We hebben ons in het afgelopen jaar met regelmaat de vraag gesteld wat verduurzaming voor Geloven in Spangen betekent. Hoe kunnen we blijvend een plaats van ontmoeting, verbinding en inspiratie zijn voor alle Spangenaren? Eén van de antwoorden op die vragen is het doordenken van wie wij zijn en wat we doen.

Oefenen in zelfstandigheid

De opbrengst van deze sessies was de grond voor het nieuwe beleidsplan ‘Oefenen in zelfstandigheid’. In dit proces hebben we gezien dat betrokkenen en gemeenteleden mee willen en kunnen denken in wat er nodig is. Daar zijn we dankbaar voor.

In het afgelopen jaar hebben we ook gemerkt dat niets vanzelfsprekend is. Er was even ‘paniek’ toen we van de ene op de andere dag de plek voor onze vieringen moesten verlaten, maar in ‘no time’ werd daar in voorzien, met dank aan wijkpartners.

Zo kijken we terug op een jaar vol mooie ontwikkelingen, o.a. in het leiderschap van de (geloofs) gemeenschap, maar ook in de uitbreiding van de diaconale activiteiten, met daarin een actieve rol van veel vrijwilligers. Daarnaast hadden we in november ons eerste gemeenteweekend, wat met 60 aanwezigen in de Brabantse bossen een groot succes genoemd mag worden. We zijn dankbaar voor de zegen die we ontvangen en zien!

Leon van den Herik
(voorzitter kerkenraadscommissie Geloven in Spangen)

Tags