Breng Kerst dichterbij met de digitale adventskalender

In 2022 brengen we Kerst dichterbij met de digitale adventskalender van Kerst Delfshaven. Doe mee en leef geïnspireerd toe naar Kerst.

Na de lancering van de digitale adventskalender via ons initiatief Kerst Delfshaven in 2021, besloten we dit jaar opnieuw om wijkbewoners en gemeenteleden in Spangen, Delfshaven – en zelfs daarbuiten – een dagelijks moment van inspiratie te bieden in onze digitale adventskalender. Maar waarom?

Breng Kerst dichterbij

Het is Advent, de tijd van uitzien naar licht, van hopend wachten, tot het Kerst wordt. Dat verhaal van Kerst kennen we ongeveer, maar wat betekent dat nu eigenlijk? In 2022? In jouw leven? Dat proberen we op het spoor te komen.

Advent betekent letterlijk ‘eraan komen’. Hierbij kun je denken aan de komst van Jezus naar deze wereld, God die verschijnt op een nieuwe manier. Maar Advent klinkt ook een beetje als ‘adventure’, een avontuur, iets om naar uit te zien. Het staat nog niet vast, maar er gaat iets gebeuren. Zoiets. Dat geeft ruimte voor ons om na te denken over de tijd van voorbereiding, het avontuur van God die eraan komt.

Toeleven naar Kerst met de adventskalender

In de digitale adventskalender bieden we elke dag een brokje inspiratie, een vraag, een opdracht, een lied of podcast om op te kauwen. Om even bij te vertoeven. Doe je mee?

Ontdek meer in de viering

In de vieringen van Geloven in Spangen leven we in de weken van advent ook toe naar Kerst. We duiken in de levens van vier bijzondere vrouwen die ieder hun rol speelden in het verhaal van Jezus. Benieuwd? Kijk dan eens hier.

Tags