Camping Life 2022: Bouwen op het Bellamyplein

Bekijk hier de terugblik op Camping Life 2022: een gaaf weekend met kamperen, hutten bouwen, spellen, workshops, samen eten en gezelligheid.

Afgelopen weekend (19-20 augustus) organiseerde Geloven in Spangen opnieuw Camping Life: een tweedaagse stadscamping op het Bellamyplein in Spangen. Dit jaar zag het programma er alleen helemaal anders uit dan vorige jaren. Zo hebben we hutten gebouwd, kregen we een muzikale workshop van Drumble Dance (aanrader!) en sloten we vrijdagavond af met een silent disco.

Camping Life 2022 - Doe mee met Campinglife

Camping Life 2022 verandert oude pallets in houten parels

Vanuit ons netwerk werden 60 pallets beschikbaar gesteld om hutten mee te bouwen. Het oorspronkelijke plan was om ook in de hutten te slapen, maar dat is helaas vanwege de vergunning niet gelukt. Het alternatief was een heuse kampeertuin, maar daarover straks meer. En natuurlijk de bekende witte tent, de uitvalbasis van Camping Life

Het bouwen van hutten met pallets was voor veel kinderen een geweldige beleving: want hoe zorg je met hamer en spijker dat twee stukken hout aan elkaar blijven zitten? En er ook nog een dak op kan? Onder begeleiding van de vrijwilligers van Geloven in Spangen – goed te herkennen in de blauwe shirts – leerden de kinderen en tieners om zelf hun hutten te bouwen. Leerzaam, leuk en heel gezellig.

Kamperen in de tuin? Het kan!

Omdat slapen op het Bellamyplein dit jaar niet door kon gaan, gingen we op zoek naar een andere optie. En in dit geval lag die optie erg dichtbij: in de tuin van Nico van Splunter (pionier bij Geloven in BoTu) mochten we tenten opzetten. Even schakelen, maar wat was dit leuk. Knus, leuk verlicht en er werd goed voor de kleine kampeerders gezorgd.

Het programma van Camping Life 2022

Het is altijd weer verbazingwekkend hoeveel plezier je kunt hebben in twee dagen en hoe weinig je daar eigenlijk voor nodig hebt. Een skippybal, een emmer, twee stokken en muziek zorgden voor een swingende massa kinderen en vrijwilligers onder de bezielde begeleiding van Arjan van Drumble Dance. Ook de speurtocht met foto’s viel goed in de smaak: hierbij zochten de kinderen een route door de wijk die eindigde in een waterspektakel bij de Duimdrop op het Spartaplein. Verder werd er geknutseld, gevoetbald, konden de kinderen zich laten schminken en toverde ballonnenkoning Jaap de mooiste creaties van gekleurde ballonnen.

Bekijk de foto’s van Camping Life 2022

Tags