‘Een gemeentedag om nooit te vergeten’

Zo rond 8.35 uur druppelden de eerste mensen binnen in Tussen Hemel & Aarde, klaar voor de gemeentedag. Om 9.00 uur vertrokken we met zo’n 45 gemeenteleden van Geloven in Spangen in verschillende auto’s, op weg richting het mooie Heusden, waar we hartelijk en warm werden ontvangen in de St. Catharijnekerk.

De hoogste tijd voor een gemeentedag

Vorig jaar werd de traditie die we stilletjes in gang hadden gezet om als gemeenschap een weekend weg te gaan – zoals met het gemeenteweekend in 2018 en 2019 – vrij ruw verstoord door verschillende lockdowns. Zoals voor veel mensen en gemeenschappen waren de afgelopen anderhalf jaar vreemd en anders. Dat geldt ook voor Geloven in Spangen waar momenten van ontmoeting – van samen eten en betrokkenheid op elkaar – in ons DNA gebakken zitten. Het was de hoogste tijd voor een dag waarop we als gemeenschap volop de gelegenheid kregen om elkaar te ontmoeten en gewoon lekker met elkaar te ‘zijn’.

En dat lukte

Wat hebben we genoten! We werden ontvangen met koffie en taart in de kerk, waarbij er ook verschillende gemeenteleden vanuit Heusden van de partij waren om samen gezellig koffie te drinken en elkaar weer te spreken. Om 11.00 uur begon er een inhoudelijk programma, waarbij we in kleine groepen nadachten over wat het betekent om onderdeel van Geloven in Spangen te zijn, met vragen als: Wat is jouw rol in deze kerk? Hoe kun je jouw talenten inzetten voor de wijk en de mensen om je heen? Het was goed om hierover na te denken met elkaar.

Om 12.30 uur stond er een heerlijke lunch voor ons klaar in de kerkzaal: een perfecte aftrap voor het middagprogramma waarbij er allerlei workshops en activiteiten op het programma stonden. Een deel van de aanwezigen koos ervoor om mee te gaan met de stiltewandeling langs de vestingwallen van Heusden, die geleid werd door Frans Willem Verbaas (predikant van Protestantse Gemeente Heusden). Een ander groepje koos voor een meer toeristische route door het stadje Heusden zelf onder leiding van een ervaren gids uit de gemeente die kennis van Heusden combineerde met prachtige anecdotes.

De kinderen en tieners gingen naar een sportzaal in Drunen waar zij een superleuk programma hadden met apekooien, freerunnen en lasergamen, onder leiding van Koenoss Sporting. De mensen die in de kerk achterbleven, hebben lekker genoten met elkaar van kaartspelletjes, kopjes koffie en de creatieve activiteiten zoals handlettering, diamond painting en kaarten maken.

Nieuwe muziek op de gemeentedag

Geloven in Spangen is een kerk waar we genieten van verschillende stijlen muziek. Dit kwam ook naar voren in de gemeentedag, maar een hele concrete opbrengst van deze gemeentedag is een nieuw lijflied van Geloven in Spangen, waarin we – op de melodie van het lied You Are Holy – woorden hebben gegeven aan wie we zijn als Geloven in Spangen. Het resultaat is een prachtig, nieuw-maar-ook-bekend lied dat we hopelijk nog heel lang mogen zingen. De tekst en opname van dit lied zal binnenkort op onze website komen.

Een passende afsluiting

Na het middagprogramma met workshops en activiteiten hebben we genoten van een heerlijk en uitgebreid buffet. Na het avondeten was het tijd voor een sing-in: samen zingen tot eer van God. Na deze sing-in werden we verrast door Joel en Ellen die taart hadden geregeld voor iedereen die er op hun bruiloft in april 2021 niet bij kon zijn. Deze verrassing maakte de gemeentedag natuurlijk helemaal af!

‘Heusden, bedankt!’

Deze woorden galmden aan het eind van de gemeentedag door de St. Catharijnekerk. We zijn als Geloven in Spangen dankbaar voor de banden die we met partnerkerk in Heusden hebben en hopen dat deze zich verder zal verdiepen en versterken, zodat we samen – in Heusden en in Spangen – impact kunnen maken en goed nieuws mogen zijn voor de plek waar we zijn. Heusden, bedankt!

Tags