Trouw

Deze zondag gaan we verder met de serie ‘Een ongemakkelijk geloof’. De profeet Maleachi spreekt over trouw. Wat betekent het om trouw te zijn? Aan jezelf, aan God, aan je partner, vrienden en buren? En hoe doe je dat eigenlijk?

Welkom in de viering

De viering in Speeltuin het Westen begint om 11.30 uur. Om 11.00 uur staat koffie en thee klaar en is er gelegenheid voor ontmoeting. Na afloop van de viering is er een lunch, waarbij we allemaal iets meenemen. Van harte welkom! 

Trouw

Deze zondag gaan we verder met de serie ‘Een ongemakkelijk geloof’, over het boek van de profeet Maleachi. Hij leefde in een tijd waarin het volk Israël zichzelf opnieuw moest uitvinden. Wie zijn wij? Hoe gaan we om met de mensen die anders zijn dan wij? En dat ging niet automatisch de goede kant op. Maleachi spreekt ze hierop aan en dat zijn ongemakkelijke woorden. Ze kruipen onder je huid, ze schuren tegen je eigen ideeën en verlangens in. 

In deze viering is het thema ‘Trouw’. Maleachi spreekt het volk aan op hun gedrag. Ze zijn ontrouw, naar hun familie, naar hun levenspartner. Maleachi heeft hier geen goed woord voor over. Het is de vraag hoe we hier in onze tijd mee omgaan. Hoe denk jij over trouw? En wat gebeurt er als je aangesproken wordt op de momenten of situaties dat je niet trouw bent? En wie bepaalt dat?

Collecte

In de collecte delen we van wat we ontvangen. Wil je iets geven? Dat kan makkelijk via onderstaande knop.

Praktische informatie

De viering vindt plaats in Speeltuin het Westen (Spaanseweg 38, 3028 HW Rotterdam). Als je met de auto komt, kun je beste parkeren bij de parkeerplaatsen onder de metrolijn. Als het daar vol is, kun je nog parkeren ter hoogte van Spaanseweg 8. In Spangen is het sinds 1 juli op zondag betaald parkeren van 12.00 tot 23.00 uur (zone 510).

Tags