Kijk naar binnen

In de serie ‘Kijk uit!’ staan we op de zondag tussen Hemelvaart en Pinksteren stil bij het thema ‘Kijk naar binnen’.

Welkom in de viering

De viering in Speeltuin het Westen begint om 11.30 uur.  Om 11.00 uur staat koffie en thee klaar en is er gelegenheid voor ontmoeting. Na afloop van de viering is er een lunch, waarbij we allemaal iets meenemen. Van harte welkom! 

Kijk naar binnen

In de korte serie ‘Kijk uit!’ kijken we drie kanten op. Omhoog (op Hemelvaartsdag), naar binnen (deze zondag) en volgende week naar buiten (Pinksteren). In deze viering neemt Annemieke van den Berg (pionier in Rilland) ons mee in het verhaal tussen Hemelvaart en Pinksteren. Dit zegt zij zelf over het thema van deze zondag:

Na Hemelvaart breekt er een nieuw tijdperk aan: een tijd van verwachten. De discipelen gaan niet gelijk aan de slag, maar zijn eensgezind in bidden en smeken met elkaar verbonden. Ze leven in een tijdperk van gebed. 

Terwijl Jezus afstand heeft ingebouwd met de Hemelvaart, mag die afstand overbrugd worden door gebed. Hemelvaart geeft ruimte om te bidden. Die afstand is geen verlies, maar winst. Ruimte om te bidden, hunkeren, verwachten, uit te zien naar Zijn wederkomst. Kijk naar binnen!

Collecte

In de collecte delen we van wat we ontvangen. Wil je iets geven? Dat kan makkelijk via onderstaande knop.

Tags