Moordvrouwen – Izebel vs. Naboth

In deze viering lezen we een ander verhaal uit het leven van Izebel: een verhaal over moord, onrecht, fraude en pakken wat niet van jou is.

Het verhaal van Izebel en Naboth

In deze serie Moordvrouwen ontdekken we verhalen in de Bijbel die niet vaak gelezen worden. Omdat ze moeilijk te begrijpen zijn. Omdat er dingen gebeuren die we niet zo goed kunnen snappen. Acties die weinig met liefde, vrede, geloof en hoop te maken lijken te hebben. Toch moeten we iets met deze verhalen: ze staan in de Bijbel en waarschijnlijk niet zomaar. Ga je mee op avontuur? 

Vandaag lezen we verder in het verhaal van Izebel en verdiepen ons in haar ontmoeting met Naboth, een boer die zijn wijngaard niet wil verkopen aan koning Achab (de man van Izebel). Wat volgt, is een verhaal van machtsmisbruik, onrecht, fraude: akelig actueel. 

Eerst nog even dit...

We hebben goed nieuws! De vieringen van Geloven in Spangen zijn weer in Speeltuin Het Westen. Daar zijn we heel blij mee, maar we willen tegelijkertijd een veilige plek creëren voor iedereen die naar de viering wil komen. Daarom is er een deel van de ruimte ingericht waar afstand gehouden kan worden. Na de viering eten we met elkaar, waarbij we allemaal iets meenemen. 

Collecte

In de collecte delen we van wat we ontvangen. Wil je iets geven? Dat kan makkelijk via onderstaande knop.

Tags