Wat is genoeg?

In deze viering gaan we aan de slag met genoeg, de grenzen van deze wereld, onze eigen consumptie en waar in 2023 brood uit de hemel valt.
Wat is genoeg?

Welkom in de viering

De viering in Speeltuin het Westen (Spaanseweg 38, Rotterdam) begint om 11.30 uur. Om 11.00 uur staat koffie, thee en fris klaar en is er gelegenheid voor ontmoeting. Je bent van harte welkom! Na afloop van de viering lunchen we samen. Neem je ook iets lekkers mee voor de lunch?

Wat is genoeg?

Genoeg. Een vreemd woord, flexibel ook. Wat voor de één genoeg is, is voor een ander te weinig, of juist teveel. We merken in onze tijd dat er grenzen zijn aan wat één wereldbol kan geven aan grondstoffen. En dat er consequenties zijn als we die grenzen niet respecteren. Is er een wereld denkbaar waarin iedereen genoeg heeft? Kan dat? En wat betekent dat voor onze consumptie van alles waarmee we ons leven inrichten?

In deze Doe-viering gaan we aan de slag met genoeg. We gaan aan de slag met een oud verhaal over een volk dat op reis is. Dat verhaal vinden we in Exodus 15 en 16. In dit verhaal gaat het over wat je nodig hebt als mens om (goed) te leven. Wat is genoeg? Wie bepaalt dat? En hoe ga je om met de grenzen van genoeg?

Collecte

In de collecte delen we van wat we ontvangen. Wil je iets geven? Dat kan makkelijk via onderstaande knop.

De viering vindt plaats in Speeltuin het Westen (Spaanseweg 38, 3028 HW Rotterdam). Als je met de auto komt, kun je beste parkeren bij de parkeerplaatsen onder de metrolijn. Als het daar vol is, kun je nog parkeren ter hoogte van Spaanseweg 8. 

Wil je meer weten over geloven? Heb je een vraag over de kerk, een levensvraag of wil je gewoon even je hart luchten? Neem contact op met pastor Martijn of bekijk hier onze activiteiten waar je nog meer aan kunt haken.

Tags