Geloven in BoTu

Geloven in BoTu is een pioniersplek van Geloven in Spangen. Samen met bewoners in de wijken Bospolder-Tussendijken zoeken wij naar nieuwe manieren van community en geloven. Doe je mee?

Wat wij doen

Viering

Elke tweede zondag van de maand om 17.30 uur is er een viering van Geloven in BoTu.

Activiteiten

Bezoek een huisgroep, het Tussendoortje of een andere activiteit in BoTu.

Hulp

Hulp nodig? Of wil je helpen? Neem contact op met wijkpastor Nico van Splunter.

Weggeefwinkel

Kom langs voor een kop koffie, samen eten, een goed gesprek of een luisterend oor.

Inspiratie

Ontdek de inspiratie van Geloven in BoTu.

Podcast

Luister onze podcast via je favoriete app of de website.

Shop

Shop producten die gemaakt zijn door bewoners in BoTu.

Goed idee?

Heb je een goed idee voor BoTu? Laat het weten!

Op zoek
naar hoop

Soms kan het leven je hopeloos maken. Hoe houd je het vol? En wat heb je daarvoor nodig? Daar gaan we in november mee aan de slag.

Blog

Geen kerk, maar een weggeefwinkel

Dominee Nico van Splunter (tevens coördinator van de weggeefwinkel) draagt een T-shirt en drinkt koffie uit een plastic bekertje.

Agenda

Hier vind je de activiteiten van Geloven in BoTu. Wil je meer zien? Dan kun je de complete agenda bekijken.

Beginnen met ABCD: ontdek onze werkwijze

Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over Geloven in BoTu.
Als je vraag hier niet beantwoord wordt, neem dan gerust contact met ons op. 

Geloven in BoTu

Geloven in BoTu is een pioniersplek in de Rotterdamse wijk Bospolder-Tussendijken. Samen met bewoners wil Geloven in BoTu een positieve bijdrage leveren aan het wonen en leven van mensen in BoTu. Geloven in BoTu is in 2020 ontstaan vanuit Geloven in Spangen.

Ja, elke tweede zondag van de maand is er een laagdrempelige viering van Geloven in BoTu. Deze viering is op de Rosenveldtstraat 54. 

Meedoen met Geloven in BoTu kan op allerlei manieren. Als je in BoTu woont, is even langswippen de snelste manier om kennis te maken. Dat kan doordeweeks bij weggeefwinkel Yess  (Rosenveldstraat). Het makkelijkst is om van tevoren even contact op te nemen met wijkpastor Nico (06-24121408). 

Kerk

Een kerk vieren we dat Jezus leeft en leren wat dit betekent voor ons dagelijkse leven. Dit is het brandpunt en hart van elke kerk.

De kerk is de plek waar mensen op vele verschillende manieren God ontmoeten. Het is ook de plek waar we bemoediging en inspiratie ontvangen. Tegelijkertijd is het ook de plek waar we uitgedaagd, toegerust én uitgezonden worden om getuigen van Christus te zijn, om anderen (in de wijk) te ontmoeten en hen te dienen met de gaven die ons gegeven zijn.

Iedereen is welkom in de kerk, ongeacht je afkomst, politieke voorkeur, opleiding, gender, culturele of etnische achtergrond. En bij Geloven in BoTu mag je meedoen op jouw eigen tempo en manier.

Dit schept tegelijkertijd een verantwoordelijkheid: deze ruimte bieden we namelijk voor iedereen. Dat betekent dat we samen zoeken naar goede manieren zijn om kerk te zijn in BoTu.

Dat is een goede vraag. De kerk werkt niet als een schoen die je aandoet en die dan wel of niet lekker zit. Het werkt misschien meer als een veter: de kerk die jouw leven aantrekt en in een goede vorm houdt.

In de kerk zul je in sommige opzichten helemaal op je plek zitten, maar soms ook niet. De perfecte kerk bestaat helaas niet.