Geloven
in Spangen

Wij zijn een kleine, warme en diverse christelijke geloofsgemeenschap in Spangen, betrokken op elkaar en op God. 

Wat zoek je?

Ik ben op zoek naar
een kerk in Spangen

Geloven in Spangen is een kleine, diverse christelijke kerk in Spangen. Wees welkom!

Ik wil een keer een kerkdienst bezoeken

Elke zondag om 11.30 uur is de viering van Geloven in Spangen in de Speeltuin. Welkom!

Ik wil meer weten over het christelijk geloof

Ben je op zoek naar meer informatie over het christelijk geloof? Kijk dan eens hier

Ik zoek een luisterend oor / een goed gesprek

Maak een afspraak met buurtpastor Martijn of kom langs in Tussen Hemel & Aarde.

‘Bij de kerk leerde ik een nieuwe start te maken.’

Lees het interview met Selma  over hoe een veranderd leven begon met een tas boodschappen.

Beeld: Peter Boer

Ontdek Geloven in Spangen

Viering

Elke zondag om 11.30 uur bij de viering (kerkdienst) van Geloven in Spangen.

Activiteiten

Bezoek een huisgroep, het Tussendoortje of een andere activiteit in de wijk.

Hulp

Heb je hulp nodig? Of wil je helpen? Neem contact op met Louise of Channa.

Sociaal café

Kom langs voor een kop koffie, samen eten, een goed gesprek of een luisterend oor.

Preken

Luister of lees de preken uit de vieringen van Geloven in Spangen.

Podcast

Luister onze podcast voor de werkdag via je favoriete app of via onze website.

Spangenhuis

Missionair wonen? Lees meer over het studentenhuis van Geloven in Spangen.

Shop

Shop lokale, unieke producten, gemaakt door bewoners uit Spangen.

Blog

Geen kerk, maar een weggeefwinkel

Dominee Nico van Splunter (tevens coördinator van de weggeefwinkel) draagt een T-shirt en drinkt koffie uit een plastic bekertje.

Agenda

Hier vind je de activiteiten van Geloven in Spangen. Wil je meer zien? Dan kun je de complete agenda bekijken.

Ben je benieuwd
naar wat ons drijft?

Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over Geloven in Spangen.
Als je vraag hier niet beantwoord wordt, neem dan gerust contact met ons op. 

Geloven in Spangen

Geloven in Spangen is een betrokken, diverse, jonge en multi-etnische kerk in de wijk Spangen. Geloven in Spangen wil een positieve bijdrage leveren aan het wonen en leven van mensen in de wijk Spangen.

Geloven in Spangen is ontstaan vanuit het missionaire werk in de wijk. Elke zondag komen we bij elkaar. Dat is best bijzonder, want in 1967 deed de laatste koster het licht uit in de Kapel van Spangen. De kerk is dus zogezegd terug van weggeweest. Geloven in Spangen is sinds 2020 als kerngemeente onderdeel van de Protestantse Kerk in Nederland

Elke zondag komen we bij elkaar, maar daarnaast vinden er iedere dag van de week activiteiten plaats die ook bij onze gemeente passen. Zo willen we veelkleurig, veelvormig en aansprekend kerkzijn in de wijk waarin we ons geroepen weten. De kleine kern is het kloppend hart van de gemeenschap; verder zijn er veel mensen verbonden en betrokken met wie we een missionaire en/of diaconale relatie hebben. Wij zien beide groepen als de gemeenschap van Geloven in Spangen. 

Ja, elke zondag is er een kerkdienst in Spangen, in Speeltuin het Westen. We noemen dat zelf de ‘viering’, omdat we op dat moment vieren dat we bij elkaar zijn. 

In de zondagse viering klopt het hart van de gemeente. Hier komen we als volgelingen van Jezus bij elkaar om te vieren en gemeenschap te oefenen. Hier klinken ook de woorden van God die we in ons leven van alledag mogen laten resoneren. Ook ontmoeten we elkaar in de vieringen rond brood en wijn, waarin we zicht krijgen op het koninkrijk van God, waar genade is voor iedereen en we uitzien naar de komst van Jezus. Als ander zichtbaar teken van de liefde van God worden regelmatig kinderen en volwassenen gedoopt en daarmee verbonden in het Lichaam van Christus. 

Meedoen met Geloven in Spangen kan op allerlei manieren. Als je in Spangen woont, is even langswippen de snelste manier om kennis te maken. Dat kan doordeweeks bij Tussen Hemel & Aarde (Jan Luykenstraat 12) en op zondag bij Speeltuin het Westen (Spaanseweg 38). Het makkelijkst is om van tevoren even contact op te nemen met pastor Martijn (06-11149085). 

 

Als je lid wordt van Geloven in Spangen, betekent dit dat je bij Geloven in Spangen hoort. Er zijn verschillende soorten lidmaatschap waaruit je een keuze kunt maken, afhankelijk van wat je wilt. 

Neem contact op met Ellen Meindertsma (administratie@geloveninspangen.nl) om je in te schrijven als lid van Geloven in Spangen. 

Wil je meer weten over wat dit lidmaatschap betekent? Neem contact op met pastor Martijn.

Kerk

Een kerk vieren we dat Jezus leeft en leren wat dit betekent voor ons dagelijkse leven. Dit is het brandpunt en hart van elke kerk.

De kerk is de plek waar mensen op vele verschillende manieren God ontmoeten. Het is ook de plek waar we bemoediging en inspiratie ontvangen. Tegelijkertijd is het ook de plek waar we uitgedaagd, toegerust én uitgezonden worden om getuigen van Christus te zijn, om anderen (in de wijk) te ontmoeten en hen te dienen met de gaven die ons gegeven zijn.

Iedereen is welkom in de kerk, ongeacht je afkomst, politieke voorkeur, opleiding, gender, culturele of etnische achtergrond. En bij Geloven in Spangen mag je meedoen op jouw eigen tempo en manier.

Dit schept tegelijkertijd een verantwoordelijkheid: deze ruimte bieden we namelijk voor iedereen. Dat betekent dat we samen zoeken naar goede manieren zijn om kerk te zijn in Spangen.

Dat is een goede vraag. De kerk werkt niet als een schoen die je aandoet en die dan wel of niet lekker zit. Het werkt misschien meer als een veter: de kerk die jouw leven aantrekt en in een goede vorm houdt.

In de kerk zul je in sommige opzichten helemaal op je plek zitten, maar soms ook niet. De perfecte kerk bestaat helaas niet.